Kaart

Voorgerechten

Gebakken mosselen (24 stuks) met aioli, lente-ui, look, prei & shiitake

Biersuggestie: Vedett Extra Blond 5,2 %

Niets beter dan een frisse luxepils om dit gerecht te begeleiden. De frisse hopbitterheid van het bier gaat de stevige smaak van de gebakken mosselen mooi in evenwicht houden en door het vettige van de aioli snijden.

€ 20,50

Moules parquées ( 12 stuks ) - rauwe mosselen op ijs

Biersuggestie: Vedett Extra White 4,7 %

Niets lekkerder bij rauwe mosselen dan een fris fruitig (ctirus) en kruidig (koriander) traditioneel witbier. Kan het nog Belgischer?

€ 18,00

Risotto met courgetten, paprika's, champignon & Maredsous kaas

Biersuggestie: De Koninck 5,2 %

De typische ambere kleur van deze Spéciale Belge verraadt al het feit dat er een subtiele karamelsmaak in verweven zit, die mooi aansluit met zowel de paprika's als de tomaten. Verder gaat dit bier ook het gerecht lichter doen overkomen in de mond vanwege zijn aangename hopbitterheid en het koolzuurgehalte.

€ 16,00 / € 24,00

Gegratineerde mosselen ( 18 stuks ) in kruidenboter & gemalen kaas

Biersuggestie: La Chouffe 8%

Bij een kruidige mosselbereiding kiezen we voor een kruidige Ardense tripel. La Chouffe past zeer goed bij 'zwaardere' bereidingen met boter en kaas.

€ 19,50

1/1 Krab Belle-Vue (+/- 450 à 500 gr ) met gemengde sla, tomaat, ei & aangepaste saus

Biersuggestie: Koninck 5,2 %

De combinatie van deze Spéciale Belge met de krab belle-vue is werkelijk om vingers en duimen van af te likken. Dit lichte bier met een aangename bitterheid en een volle romige nasmaak past perfect bij deze heerlijke krab bereiding.

€ 21,50

Garnaalkroketten met een soepje van schaaldieren, gefrituurde peterselie & citroen

Biersuggestie: Liefmans oud bruin 5%

Een fris zurig bier dat perfect aansluit op de tomaat en de balsamico. Garnalen met Oud Bruin zijn een echte klassieker.

€ 17,50

Kaaskroketten met waterkers, citroen & Brugse kaasschilfers

Biersuggestie: Duvel 8,5%

De subtiele citroentoets uit Duvel, afkomstig van de Styrian Golding hop, sluit mooi aan bij de citroen van de kaaskroketten, terwijl het de vettigheid van de kaas verlicht.

Ganzenlever met compote van ui, porto & een grof notenbroodje

Biersuggestie: Maredsous Tripel 10%

Naast de uitgesproken smaak van de ganzenlever kan men best ook een bier zetten dat hier tegen op kan. De Maredsous Tripel vervult zijn taak voortreffelijk dankzij de gekarameliseerde toets in het bier en slaagt er toch nog in om het gerecht lichter te doen overkomen dankzij het droge en het aangenaam parelend karakter van het bier.

€ 20,50

Gegratineerde oesters ( 6 stuks ) met jonge spinazie & champagneglas met mousseline

Biersuggestie: Maredsous Tripel 10%

De zoete-zure traditionele kriek op basis van Liefmans Oud Bruin is perfect in balans met het zilte van de oester en met het zure van de champagne. Bovendien vindt met zowel in de oesters als in het bier 'umami', de 5de smaak, terug.

Stoofpotje van zeevruchten Messchelpen, Venusschelpen, Amandes, mosselen, scampi's in witte wijn & looksaus

Biersuggestie: Duvel tripel Hop 9,5%

Bij deze bereiding opteren we om een pittig bier te schenken.
Dankzij de rijkelijke hopdosering en een tweede toevoeging van verse hop na de hoofdgisting, komt een rijk en complex koparoma naar voor in dit bier met een verfrissende bitterheid kan hij er gerust zijn voet naast zetten qua smaakintensiteit.

1/2 Canadeze kreeft Belle-Vue ( +/- 300 à 350 gr) met sla, tomaat, ei, cocktailsaus & mayonaise

Biersuggestie: Duvel 8,5%

Bij een "edel" schaaldier als kreeft hoort een edel bier. Weinig mensen die weten dat er bij kreeft bijna geen betere drank vat in te beelden als Duvel, omdat het elegante hopbitter karakter van het bier zijn mannetje kan staan naast de krachtige, maar elegante smaak van de kreeft.

Escargots (6 stuks) - klassiek in kruidenboter

Biersuggestie: Brigand 9%

Om de vettigheid van de kruidenboter te doorstaan, hebben we een blond degustatiebier geselecteerd met een Hoog koolzuurgehalte. Bovendien smaken de escargots toch stevig door en dus hebben we eveneens nood aan een bier met een hoger alcoholpercentage.

Carpaccio van Belgisch rund met Grand Cru olijfolie, Parmezaanse schilfers, groene pesto & crème van balsamico

Biersuggestie: Liefmans Oud Bruin 5%

Oud Bruin uit Oudenaarde is een zeer fris bier dankzij de gemengde gisting. De frisheid uit zich vooral in een lichte zurigheid, met een fruitige toets en een laag alcoholgehalte. Dit bier past perfect bij tomaat vanwege het zurige karakter en de gelijkenis met zoete balasmico.

€ 17,00 / € 22,50

Quiche met markt verse groenten & een sla van tomaten

Biersuggestie: Liefmans Oud Bruin 5%

Oud bruin uit Oudenaarde is een zeer fris bier dankzij de gemengde gisting. De frisheid uit zich vooral in een lichte zurigheid, met een fruitige toets en een laag alcoholgehalte. Dit bier past perfect bij tomaat vanwege het zurige karakter en de gelijkenis met zoete balsamico.

Scampi's in lookboter of Diabolique 5 stuks of 8 stuks

Biersuggestie: Filou 8,5%

Dut stevig blond Belgisch speciaalbier, gelanceerd in 2014, is de ideale begeleider van dit gerecht met een rijke saus. De jongste in het rijtje bieren van Brouwerij Van Honsebrouck staat meer dan zijn mannetje.

SOEPEN

Bisque van grijze garnalen

Met room & cognac

€ 12,50

Uiensoep

Met toast & Parmezaanse kaas

€ 9,00

Soep van de koetsier

Vraag naar onze dagverse soep!

€ 8,50

Tomatensoep

Met balletjes

€ 6,50