over ons

De Rooden Hoed is het oudste restaurant van Antwerpen (1750) en is gelegen in het centrum van de stad, aan de voet van de kathedraal. Medio 18e eeuw was die locatie de plaats waar men afstapte "te voet en te peerd", waar men de koets nam, waar reizigers en handelslui stopten om iets te drinken, te eten en zich te verfrissen. Ook de paarden werden op deze plaats verzorgd, geruild en gekocht. Van hieruit ging men weer op weg richting Brussel, Leuven en Tienen. Over de oorsprong van de naam "De Rooden Hoed" doen meerdere verhalen de ronde: het ene verwijst naar de vuurrode tegelvloer die er nog steeds ligt, het andere verhaal zou verwijzen naar de vicaris van de kathedraal die altijd getooid was met een rode hoed. Meer waarschijnlijk is echter dat het pand, bij gebrek aan huisnummers toen, werd genoemd naar het rode pannendak: "het huys met de rooden hoed".


De Rooden Hoed staat garant voor ongedwongen genieten van vlees,- vis & streekgerechten. De huidige menukaart maakt subtiele verwijzingen naar de tijd van toen. Toen Moules Parquées 25 frank kostten en waar klassiekers als La truite au bleu en Le Coq au Vin de Mâcon werden geprezen. Uit eten deed men in 't Frans, zoveel is duidelijk, maar genieten is universeel. Vandaag staan nog veel van deze klassiekers op de kaart : Paling in 't groen, konijn met abdijbier, waterzooi.

De Fransen mogen terecht trots zijn op hun heerlijke wijnen maar wij zijn dat in De Rooden Hoed ook op onze fantastische Belgische bieren.
Bij elk gerecht kan je dan ook een bijpassend bier terugvinden mét de uitleg waarom dit bier er zo goed bij past.
Voor de mensen die voor een lekker glas wijn willen gaan, hebben we een beperkte wijnkaart maar de klassiekers zijn hier sowieso op terug te vinden.

Bij ons geen brute en afstandelijke bediening. Integendeel ... onze personeel staat u met de glimlach op te wachten en doet er werkelijk alles aan om je een fijne, ongedwongen belevenis te bezorgen.

Over ons

Info

Oude Koornmarkt 25
2000 Antwerpen

T: 003232890909
E: info@deroodenhoed.be

Openingsuren

MA: Gesloten

DI - WO - DO - VR: 12:00-14:00 & 17:00-21:30

ZA: 12:00-22:00

ZO: 12:00-21:30